Telefon: (+40344) 802 289
(+4) 0771 610 455
office@tattours.ro
Acasa |Despre noi|Informatii utile|Asigurari|Parteneri|Contact

Paste Ortodox la Marea Ionica - insula Corfu, Grecia

de la/persoana 370 €

INSULA CORFU - GRECIA

Paste Ortodox la Marea Ionica

Sofia - Katerini - Meteora - Insula Corfu - Kerkyra - Salonic

Perioada: 04.04 - 10.04.2018

(7 zile/6 nopti)

Kerkyra este capitala insulei Corfu, una din cele 7 insule ale Marii Ionice, centrul vechi fiind inclus in Patrimoniul UNESCO.

Arhitectura sa are influente venetiene, franceze si britanice. Este locul de care va veti indragosti iremediabil!

Traditia de Paste in Kerkyra este aceea de a arunca in sambata Pastelui zeci de vase ceramice de la balcoanele si geamurile cladirilor vechiului oras; continua apoi cu cele patru orchestre filarmonice imbracate in straie de gala, care pornesc de la Biserica Sf Spiridon spre Biserica Mitropolitana Sfanta Teodora, fiecare dintre acestea avand alta culoare distincta (rosu, albastru violet si negru) si interpretand pe strazile orasului piese simfonice precum Eroica, Marcia Funebre si Calde Lacrime.

Ziua 1: BUCURESTI  - RUSE  - SOFIA - PARALIA KATERINI (700 KM)

Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 04.30. Plecare din Bucuresti la ora 04.45 cu autocarul pe traseul Giurgiu - Russe. In Bulgaria vom face o scurta oprire, in centrul Sofiei, langa Catedrala Aleksander Nevski si Biserica Sfanta Sofia (vizita panoramica a orasului). Seara, sosire in Paralia-Katerini, cazare la hotel de 3*. Timp liber pentru plimbare si odihna.

Ziua 2: PARALIA KATERINI - METEORA - CORFU (375 KM)

Mic dejun. Dimineata plecam spre Meteora, al doilea centru monahal ortodox dupa Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi, in continuare langa Meteora, vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vizitam doua dintre cele sase manastiri existente: Marele Meteor si Manastrirea Varlaam (intrarile la cele doua manastiri nu sunt incluse). Dupa un popas pentru masa de pranz, continuam traseul pe ruta Metsovo - Ioannina - Igoumenitsa - Corfu. Traversam cu feribotul imbarcandu-ne din portul Igoumenitsa. Seara cina si cazare in Insula Corfu la hotel de 3*.

Ziua 3: INSULA CORFU - MARELE TUR AL INSULEI (OPTIONAL)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional „Turul Insulei'. Plecam de la hotel si prima oprire va fi la Achillion, Palatul Imparatesei Sissi a Austriei, apoi pe rand vom vizita: Peninsula Kanoni, unde se afla vechea baterie de tunuri venetiane, Insula Pontikonisi (a Soricelului), Manastirea Vlaherna si Vila Mon Repos, vizitam Manastirea Paleokastrita si plaja cu acelasi nume, distileria Koum Kuat. Pret: 30 EURO / persoana, minim 20 platitori, include transport cu autocarul, insotitor de grup, nu include biletul de intrare la Achillion 5 euro si la Vila Mon Repos 5 euro, nu include masa de pranz. Seara cina si cazare la acelasi hotel.

ZIUA 4: ORASUL KERKYRA - OBICEIURI PASCALE

Mic dejun. Transfer in Kerkyra, pentru a admira parada celor patru filarmonici ale orasului, imbracate in straie de gala, fiecare filarmonica avand alta culoare distincta (rosu, albastru violet si negru). Acestea interpreteaza piese simfonice precum Eroica, Marcia Funebre si Calde Lacrime. La ora pranzului vom admira un obicei pascal unic in Grecia, pastrat aici de sute de ani: corfiotii imbraca balcoanele cu steaguri medievale de rosu aprins, de unde arunca ulcioarele de lut, convinsi ca odata cu venirea primaverii vor avea recolte mai bune si ca vor fi mai bogati si mai norocosi. Timp liber la dispozitie pentru masa de pranz. In capitala putem admira Mitropolia Sf.Teodora, Basilica Sf.Spiridon, Spianada, Liston, Vechea Fortareata, Palatul Regal, Cartierul Evreiesc, Universitatea Marii Ionice, Vechiul Port, Insula Vidos.Dupa amiaza intoarcere la acelasi hotel pentru odihna. Seara cina si deplasare la biserica din localitate pentru Slujba de Inviere.

ZIUA 5: HRISTOS A INVIAT! PASTE CORFIOT - KERKYRA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. La pranz vom lua masa in stil corfiot, cu ora rosii, miel la protap, tsatsiki, tsoureki si alte preparate traditionale locale. La ora 21.00 optional „Seara greceasca corfiota': un spectacol unic, cu dansuri, muzica, masa festiva, vin si obiceiuri locale. Pret: 35 EURO / persoana, minim 25 platitori, include transport cu autocarul, insotitor de grup, cina specifica, spectacol cu muzica live, dansatori in costume traditionale. Intoarcere la hotel.

ZIUA 6: CORFU - IOANNINA - SALONIC (315 KM)

Mic dejun. Traversam inapoi pe continent cu feribotul in functie de traficul maritim si ne deplasam pe ruta: Ioannina - Metsovo - Veria - Katerini. Spre seara cazare in Salonic la hotel 3*.Recomandam cina pe faleza orasului si mini croaziera cu vaporasul pe Golful Termic al Marii Egee.

ZIUA 7: SALONIC - SOFIA - BUCURESTI (730 KM)

Mic dejun. Tur panoramic al Salonicului. Vom  admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

TARIF/persoana: 370 EURO

(loc in camera dubla)

Supliment camera single: 150 EURO. A treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 300 EURO

Copil 2- 11.99 ani in camera cu 2 adulti: 210 EURO

La cerere putem oferi variante de transfer spre/dinspre Bucuresti (curse de linie), pe rutele:

1.Cluj - Turda - Sibiu - Pitesti; 2.Brasov - Valea Prahovei; 3.Iasi - Bacau - Focsani - Urziceni

SERVICII INCLUSE:

transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;

6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 1 noapte in Paralia Katerini, 4 nopti in Corfu, 1 noapte la Salonic;

3 cine in insula Corfu;

masa festiva pascala in Duminica Pastelui;

vizite conform programului;

insotitor roman de grup din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE:

biletul de feribot: 35 EURO/ persoana, se achita prin insotitorul de grup la fata locului;

intrarile la obiectivele turistice;

asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/ persoana (pers. sub 60 de ani);

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

excursiile optionale mentionate in program.

GRUP MINIM:

40 persoane. Pentru grup 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 10 EURO/ persoana. Pentru grup 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 20 EURO/ persoana. Pentru grup 29-25 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania transportatoare sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

TERMENE DE PLATA:

20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;

20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

OBSERVATII:  DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTINATE/PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;

                                                                               OFERTA ESTE VALABILA IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE    


Fa o rezervare

NUME
TELEFON
EMAIL
ALTE PREFERINTE